Vietnam

Vietnam
Vietnam
Vietnam

Vietnam està situada en l'est de la Península Indoxinesa i al sud-est d'Àsia, en una zona totalment tropical. A l'est i al sud de Vietnam estan el Mar Oriental i el Pacífic (amb més de 3.000 km de costes); limita amb Xina al nord i amb Laos i Cambodja a l'oest.

El país té la forma de la lletra S, ample en el nord (600 km) i en el sud (400 km) i molt estret en el centre (50 km – província Quang Binh). La distància entre dos extrems punts del nord i del sud és de 1650 km.

Té una extensió d'uns 331,688 km cuadradros (lleugerament més petit que Alemanya).

El sistema topogràfic consisteix de pujols i muntanyes densament poblades d'arbres, cobrint un 20% del territori. Un 40% del territori és muntanyenc i els boscos ocupen un 75%.

La Muntanya de Fan Si Pa és la més alta de Vietnam (3.143 m).

El clima és tropical i monsònic; la humitat és d'un 84% en mitjana durant l'any. La precipitació anual varia entre 1.200 i 3.000 mm, i les temperatures oscil·len entre 5 °C i 37°C.

A Vietnam la biodiversitat és única. Tot el país apareix cobert de vegetació, mentre que els boscos ocupen un 30% del territori nacional. En la selva monsònica trobem pins, bambús, plantes de grans fulles i cultius. Els manglars envolten els afluents dels deltes.

En la selva pluvial tropical habiten els grans mamífers del Sud-est Asiàtic: elefants, óssos, cérvols, tigres, panteres, lleopards, una gran varietat de micos, llebres, esquirols, llúdries, aus (més de 700 espècies), rèptils (com el cocodril porós i siamés, la pitó i els llangardaixos)i unes 450 espècies de peixos d'aigua dolça.