Tunísia

Túnez
Túnez
Tunísia

Tunísia es troba en el nord d'Àfrica, entre el Mar Mediterrani i el Desert del Sahara, i entre Algèria i Líbia. Prop de 40 % de la superfície del seu territori és desèrtic, l'altra part aquesta constituïda de terres fèrtils.

En el nord, hi ha muntanyes i el clima és temperat, amb hiverns suaus i plujosos i estius calorosos i secs. El rang de temperatures en el nord oscil·la entre 34 i 6 ºC. En el sud, hi ha deserts que s'estenen fins al Sahara. No obstant això, malgrat el seu aridez en el sud, en el nord existeixen boscos de pins en el nord-oest i prats, ideals per al bestiar, en el noreste, així com horts i vinyes al llarg de la costa oriental.

Solament el 19% de la terra és cultivable, encara que el 13% de la mateixa és irrigada (est. 1993). Tunísia és el país més petit dels estats del nord-oest d'Àfrica. Tunísia ocupa el lloc número 89 en la llista dels països més extensos del planeta. Té una superfície total de 164 418 km². D'aquesta superfície, 155.360 km², és a dir, el 94,5 % de la superfície total, són terrestres. La resta, 9.058 km², el 5,5 %, són aquàtics.

El punt més alt de Tunísia és la muntanya Jebel Chambi, al nord de la ciutat de Kasserine, i posseeix 1.544 msnm. La superfície de la muntanya està coberta de pins.