Romania

Rumanía
Rumanía
Romania

Romania està dividit en tres regions principals, l'altiplà de Transilvania, en el centre del país; els Carpats que envolten l'altiplà central i s'estenen cap al Nord i el Sud i les terres baixes de l'Oest i Est.

El Danubio, principal riu de Romania, forma la major part de la frontera amb Bulgària i és usat per al transport i la generació d'energia hidroelèctrica. Actualment, el Delta del Danubio ha estat inclòs en el llistat de la UNESCO de llocs qualificats com a Reserva de la Biosfera, amb el nom de Reserva de la Biosfera Transfronterera del Delta de el Danubio. Compta amb uns 2.733 km² de superfície estrictament protegida repartida entre 18 zones. Altres rius importants són l'Emmurallis i l'Òlt. També hi ha més de 2.000 llacs al país.

El clima oscil·la entre temperat i continental, segons la regió del país, sent els Carpats un dels principals condicionants del clima. Les precipitacions oscil·len entre 1.000 mm en algunes àrees muntanyenques i menys de 400 mm en la costa del Mar Negre.

El relleu de Romania està dividit en àrees amb percentatge similar de muntanyes, pujols i planes. Aquesta diversitat geogràfica es reflecteix també en la diversitat de la flora i fauna de Romania. El país té la població d'Ursus arctos més gran d'Europa, mentre que les Rupicapra també es poden trobar en els Carpats.