Parc Natural de la Serra d'Espadán

Parque Natural de la Sierra de Espadán
Parque Natural de la Sierra de Espadán
Parc Natural de la Serra d'Espadán

El Parc Natural de la Serra d'Espadán es troba localitzat al sud de la Província de Castelló, en les últimes estribaciones del Sistema Ibèric, sent un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana.

La Serra d'Espadán és un gran massís muntanyenc amb innombrables fonts, frescos barrancs i frondosos boscos de sureres. Localitzada entre les comarques de l'Alt Mijares, Alt Palancia i la Plana Baixa, discorre entre les conques dels rius Mijares i Palancia.

La superfície declarada com a parc ocupa unes 31.180 Ha. Aquest fet ho converteix en l'Espai Natural Protegit de major extensió de la província de Castelló i el segon més extens de la nostra Comunitat. Dels 19 municipis implicats, 11 tenen tot el seu terme municipal dins dels límits del parc natural (Ahín, Alcudia de Veig, Almedíxer, Assuévar, Chóvar, Eslida, les Fonts d'Aiòder, Figueres, Pavies, Torralba i Vilamalur); mentre que els 8 restants (Fondeguilla, Algímia d'Almonesir, Artana, Aiòder, Matet, Suera, Tales i la Vall d'Almonesir), només estan inclosos parcialment.