Parc Nacional de Bialowieza

Parque Nacional de Bialowieza
Parque Nacional de Bialowieza
Parc Nacional de Bialowieza

En l'Est de Polònia, just a la frontera amb Bielorusia, podem visitar el Parc Nacional de Bialowieza (PNB). És el parc nacional mes antic de Polònia (any 1932) i abasta una superfície de més de 10.000 hectàrees, 6.000 de les quals tenen una protecció molt estricta.

El parc protegeix un bosc primari típic de la plana europea amb una varietat inigualable de bolets, plantes i animals, alguns dels quals solament podem trobar-los aquí.

El símbol del parc és el bisonte, el mamífer més gran d'Europa. Uns 380 exemplars d'aquests mamífers viuen aquí en llibertat, sent la població més nombrosa del món.

Totes aquestes característiques van portar l'any 1977 a declarar-ho Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO i en 1979 Patrimoni Cultural de la Humanitat.

No podem oblidar que el bosc s'estén també en territori bieloruso sent aquesta zona de major extensió i de més difícil accés.

Al parc podem visitar el bosc a través de nombroses rutes per recórrer a peu o amb bicicleta. La zona de major protecció solament pot ser visitada amb la companyia d'un guia que es pot contractar en l'entrada del parc. Els preus són per grup independentment del nombre de persones i podem trobar fàcilment guies en espanyol.

Altres zones d'interès són el Parc del Palau de finals del segle XIX, el museu de la naturalesa i el bosc i la reserva i el refugi de bisontes.

El Bialowieza podem trobar infinitat de llocs on pernoctar, des d'un estupend hotel amb piscina i spa, fins a habitacions en cases particulars passant per pensions de tot tipus. També existeix algun restaurant i algun petit comerç.

A part de les senderes que us recomanem a continuació, existeixen infinitat d'ells per tot el parc, una bona opció és fer-se amb un mapa de la zona, es poden comprar en qualsevol de les tendes a l'entrada de parc. Una altra interessant opció és llogar una bicicleta, que podem trobar en algunes pensions i tendes i perdre'ns per aquest magnífic bosc únic a Europa.