Costa Rica

Costa Rica
Costa Rica
Costa Rica

País de muntanyes i verdes valls, volcans actius i durmientes, bosc plujós i nuvolós, areas seques i pantans de manglars, platges intactes en ambdues costes, el Pacífic i l'Atlàntic asi com a serralades amb muntanyes de fins a gairebé 4000 metres d'altura. Ciutats cosmopolites i pobles rurals així com Parcs Nacionals facilmente accessibles.

A causa de la seva funció com a pont terrestre entre Nord i Sud-amèrica, Costa Rica és un dels paises amb major biodiversitat del món en un territori tan petit.

850 espècies d'aus, més que en tot USA i Canada junts, al voltant de 1200 espècies de papallones, 10% de totes les espècies del món, més que en tot el continent Africà, 237 espècies de mamífers, incloent les 6 espècies de gats del Continent Americà, 378 espècies d'amfibis i rèptils i 130 espècies de peixos d'aigua dolça. 12000 espècies de plantes conegudes: àdhuc no completades.

Costa Rica va ser un dels primers països a Llatinoamèrica a reconèixer la importància de la protecció dels recursos naturals i a aplicar-ho conseqüentment. Gairebé el 25% de la superfície terrestre i part de la zona marítima del país han estat declarats Parcs Nacionals i Zones de Protecció des dels anys 70. A més hi ha diverses iniciatives privades que es dediquen a protegir el medi ambient, moltes vegades amb l'ajuda d'organitzacions internacionals o universitats.

El Sistema de Parcs Nacionals és part del Ministeri d'Ambient i Energia MINAE. El departament a càrrec és el SINAC (Sistema Nacional d'Areas de Conservació). Han estat definits 11 Areas de protecció, les llamdas «Areas de Conservacíon». Dins d'aquestes àrees que són administrades regionalment es troben els Parcs Nacionals, les Reserves Biològiques, Refugis de Vida Silvestre així com un gran nombre de zones protectores més petites.