Activitats en el Delta de l'Ebre

Actividades en el Delta del Ebro
Vista Delta Ebro
Vesteixi Delta Ebre

En aquest article us anem a descriure els punts més emblemàtics del Parc Natural del Delta de l'Ebre, perquè pugueu perdre-us per un dels llocs més curiosos de la geografia catalana:

  1. Observació d'aus.
  2. Gastronomia.
  3. Ciclisme – Cicloturismo.
  4. Recorrent el delta en Caiac.
  5. Passejos amb vaixell a la desembocadura de l'Ebre.
  6. Illa de Buda i Far del Fangar.
  7. Platja del Trabucador i Punta de la Banya.
  8. I Als voltants.

El Delta de l'Ebre va ser declarat Parc Natural en 1983 i ampliat en 1986. És la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants de la península Ibèrica al costat del parc nacional de Doñana en el sud d'Espanya.

En qualsevol època de l'any en la qual visitis el Delta de l'Ebre trobaràs un paisatge diferent. Els cultius d'arròs passen per les seves diferents fases dotant al parc d'un ambient diferent segons l'estació. L'espectacle és sublim quan l'arròs està ja crescut i el vent mou suaument els arrossars provocant l'efecte d'ones de mar de color verd que recorren els extensos camps; una meravella per a la vista i els sentits.

Si ets amant de l'observació d'aus, aquest lloc no t'ho pots perdre ja que en ell s'han identificat més de 350 espècies diferents. D'especial rellevància és la colònia de flamencs en el Delta de l'Ebre; en 2020 es van arribar a van comptabilitzar més de 4.000 parelles de flamencs en una única colònia que mesos més tard va augmentar en més de 3.000 pollets. Aquesta colònia és fàcil d'observar des dels diferents observatoris que es troben situats al llarg de la carretera. Solament necessites uns prismàtics i a gaudir de l'espectacle.

Però no solament l'observació d'aus és l'únic al·licient del Delta de l'Ebre: gastronomia, esports, turisme, platges… una infinitat d'activitats que converteixen aquest racó de Catalunya en un lloc que no et pots perdre.