Sendera de l'Estavella – Mas Fogons

Vereda de la Estrella - Cortijo Hornillos
Sendera de l'Estavella – Mas Fogons

Sierra Nevada va ser declarada «Reserva de la Biosfera» per la Unesco i en 1999 gran part del seu territori va ser declarat Parc Nacional pels seus valors botànics, paisatgístics i naturals. És el massís muntanyenc de major altitud de tota Europa occidental després dels Alps. La seva altitud màxima s'aconsegueix en el bec Mulhacén, de 3.482 msnm.

La cara nord del massís és el lloc de naixement de multitud de rius situats gairebé tots en la conca del Guadalquivir: aquí neixen rius com el Naixement (afluent de l'Andarax), el Llueixis, i el riu Genil, el més important de tots; en les cares oest i sud neixen rius pertanyents al vessant mediterrani, com el riu Dúrcal o Ízbor, el Trevélez, el Poqueira, tributaris del Guadalfeo, que també neix en la serra, i els rius Adra i Andarax, amb els seus respectius afluents. En aquest mateix vessant es troben la major part de les gairebé 50 llacunes d'alta muntanya existents en la Serra Nevada, moltes de les quals donen lloc al naixement de rius i rierols.

La major part de la seva extensió està dins del Parc Nacional Serra Nevada, ocupant un total de 86.210 hectàrees; altres 86.000 ha corresponen al parc natural circumdant arribant a un total de 169.239 hectàrees protegides. Dins d'aquest parc es troba l'Observatori de Serra Nevada, i l'estació d'esquí situada més al sud d'Europa, coneguda per les seves suaus temperatures i abundant nombre d'hores de sol.

En aquesta ruta et proposes un agradable recorregut cirular per la Sendera de l'Estel fins al Barranc de Guarnon, tornant pel Mas de Fogons. La Sendera de l'Estel va ser construïda en 1890 per servir de via de comunicació amb les mines de galena i pirita del la capçalera alta de la vall del Genil. Avui dia és una còmoda sendera que permet als caminantes endinsar-se en el vessant nord de Serra Nevada.

Març 2013
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Granada 1 16 Km. 750 m. 750 m. Fàcil Recorrido Circular
Març 2013
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Granada 1 16 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
750 m. 750 m. Fàcil Recorrido Circular