La Mola i El Montcau

La Mola y El Montcau
La Mola i El Montcau

La Mola està situada entre les Comarques Barcelonines del Vallés Occidental i del Bàges. Forma part de la Serralada Prelitoral Catalana, entre la riera dels Arenes i el riu Ripoll, a l'interior del terme municipal de Matadepera. Forma divisòria d'aigües de les conques del Llobregat i del riu Besòs. La Mola amb les seves 1.104m d'altitud, és la muntanya més alta del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, catalogat com a tal des de l'any 1972 i que amb els seus 13.694 ha. és un dels elements característics del paisatge en tota la Comarca del Vallès. En el més alt del seu pla cim es troba el Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, actualment reconvertit en Museu-Restaurant.

L'origen geològic d'aquesta curiosa formació muntanyenca està deguda a la formació de conglomerats que presenten un relleu característic a causa de la successió de cingles combinats amb franges de relleu més suau que corresponen a una alternança de capes de sediments amb diferents resistències a l'erosió. Les capes dures s'erosionaven més lentament i en la seva reculada van poder deixar testimonis en forma de monòlits com el Cavall Bernat o la Castellassa de Ca Torres, visibles des de bona part de la plana vallesana i el conegut com la Cova del Drac (Cova del Drac), on la llegenda medieval situa el cau d'un d'aquests animals mitològics. Com en tot el massís, les coves i avencs són habituals (Cova del Manel, Cova del Frare , avenc de Ca Pobla).

Excursió fàcil que puja els dos cims més famoses del bonic Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i la Serra l’Obac. Pujarem per començar al Montcau (1066m.), lloc on podrem contemplar espectaculars panoràmiques i al final coronarem La Mola (1107m.), on es troba el monestir de Sant Llorenç de Munt (Barcelona)

Desembre 2012
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Barcelona 1 12 Km. 410 m. 410 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Desembre 2012
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Barcelona 1 12 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
410 m. 410 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta