Estrets del Parrizal

Estrechos del Parrizal
Estrets del Parrizal

Prenent el poble de Beceite com a punt de partida, aquesta ruta ens portarà a recórrer el paisatge incomparable que el riu Matarranya ha forjat al seu pas pel massís de Els Ports. És una ruta senderista emblemàtica no només dels Ports i del Matarraña, sinó també de tota la província de Terol.

La ruta segueix el curs del riu Matarraña fins a arribar als Estrets del Parrizal, un lloc de gran bellesa en el qual el riu s'encaixa entre les altes parets de roca calcària, que formen un congost tan estret que en alguns punts és gairebé possible tocar tots dos costats del riu estirant els braços.

El Matarraña és una comarca amb un espectacular patrimoni cultural: conjunts històrics, monuments gòtics i renaixentistes, jaciments arqueològics; però seria injust obviar la seva riquesa natural, especialment en el sud de la comarca, on trobem els Ports, un massís muntanyenc que té una gran biodiversitat i que és compartit per la província de Castelló i per les Terres de’l Ebre (Tarragona).

Beceite amb poc mes de 500 habitants (en 2019) aquesta situat en el que es coneix com la Franja. Beceite o Beseit és un dels 62 municipis catalonófonos d'Aragó. Pel terme municipal de Beceite discorren els rius Matarraña, Ulldemó i Algars, al costat de boscos i serres que conformen paisatge muntanyenc de gran bellesa i espectacularitat que alberguen un dels ecosistemes més variats i millor conservats d'Europa. Aquest poble conserva un gran encant, aportat per les seves estretes i serpenteantes carrers, els seus portals, calizos i el daurat de la pedra, que segueix sent el protagonista de la majoria de les seves edificacions.

Julio 2020
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Teruel 1 8 Km. 100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Julio 2020
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Teruel 1 8 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta