Escullos – Illeta del Moro – Cap de Gata

Escullos - Isleta del Moro
Escullos – Illeta del Moro

El Parc Natural de Cap de Gata-Níjar és el primer Parc marítim-terrestre d'Andalusia.  És un parc d'origen volcànic i l'espai protegit marítim-terrestre de major superfície i rellevància ecològica de tot el Mar Mediterrani Occidental europeu.

Amb una de les franges costaneres de major bellesa i riquesa ecològica del Mediterrani occidental i una extensió de 38.000 has, a les quals cal sumar una franja marina d'una milla d'amplària (12.000 has), el Parc Natural de Cap de Gata s'ha convertit en una de les joies naturals per al turisme d'Almeria.

El tram costaner entre Els Escullos i la Illeta del Moro -quilòmetre i mitjà aproximadament- té un recorregut fàcil i agraït. Tant la fisonomia de la seva línia litoral com els paisatges interiors i els marins varien en diferents i atractives composicions al llarg del camí, des del qual mai es perd la vista del mar Mediterrani. La naturalesa es mostra immensa entre el mar i l'estepa, i a ella se sumen monuments històrics i poblats representatius de l'ampli patrimoni cultural del parc natural.

El nom complet de la població és Illeta del Moro Arraez, denominació que té diferents explicacions. Encara que no està pròpiament en una illa, s'assenta en una punta que sembla continuar-se per un illot contigu, el perfil del qual evoca la figura d'un turbant o un casc, que evoca la morería. Però diuen que la segona part del nom ve més que de la forma de l'illot del fet que pogués haver estat, en algun moment històric, cau de pirates berberiscos.

Abril 2015
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Almeria 1 3 Km. 100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Abril 2015
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Almeria 1 3 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta