El Caminito del Rei

El Caminito del Rey
El Caminito del Rei

El Paratge Natural Congost dels Gaitanes es troba en el centre de la província de Màlaga, entre els municipis d'Álora , Antequera i Ardales. Constitueix un dels paisatges més espectaculars de la serra malaguenya, amb parets escarpadas i d'altura considerable, entre les quals discorre el riu Guadalhorce després de passar pels embassaments del Doll, Guadalhorce, Guadalteba i Gaitanejo.

La construcció d'un canal d'aigua des dels embassaments del nord fins al Doll per aprofitar aquí el desnivell en una central hidroelèctrica, va portar aparellat un camí de manteniment d'aquest canal, conegut com Caminito del Rei perquè l'obra va ser inaugurada pel rei Alfonso XIII.

El caminito del Rei és un pas construït en les parets del congost dels Gaitanes, al costat del llogaret del Doll, el qual serveix de límit entre els termes municipals d'Álora , Antequera i Ardales, a la província de Màlaga.

Es tracta d'una passarel·la per als vianants de més de 3 quilòmetres, adossada a la roca a l'interior d'un canó, amb trams d'una amplària d'amb prou feines 1 metre, penjant fins a 100 metres d'altura sobre el riu, en unes parets gairebé verticals.

El pas del temps va produir una gran deterioració, gairebé tot el recorregut estava sense barana i hi havia segments que esfondrats, quedant només la biga de suport.

En 2014, es van iniciar obres per aconseguir la seva rehabilitació, construint-se una nova passarel·la amb panells de fusta al llarg del seu recorregut. Els treballs de rehabilitació van finalitzar en el primer trimestre de 2015, i la seva obertura es va efectuar al març de 2015.

Es poden realitzar excursions prèvia reserva, i la Diputació de Màlaga ha habilitat una pàgina web per a aquest efecte: http://www.caminitodelrey.info

Juny 2015
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Màlaga 1 14 Km. 100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Juny 2015
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Màlaga 1 14 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
100 m. 100 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta