El Bruc – Coll de Port

El Bruc - Coll de Port
El Bruc – Coll de Port

L'itinerari s'inicia entre camps d'oliveres i algun pi, però molt ràpid la vegetació s'obre i deixa pas als matolls, a les zones més assolellades, i els encinares, en els llocs ombrívols. Prop del Torrent dels Pallers, podrem observar pins carrascos (Pinus halepensis), alzines (Quercus ilex) i densos matolls.

Encara que la zona dels Frares Encantats no és la més alta del massís, la seva vegetació frondosa, formada principalment per arbustos de tota classe, converteix les seves agulles en les més ombrívoles i sinistres de la muntanya. Concretament, entre les canals que es formen en les agulles, podrem observar boscos de teix (Taxus baccata), que només viuen a les zones poc assolellades.

En els encinares propers als conglomerats montserratinos habita la garduña (Dimarts foina), la merla comuna (Parus caeruleus) i el pardal virolat (Petronia Petronia). Molt més prop de les canals, en canvi, trobarem espècies centreeuropees com el tordo (Turdus Philomelus) i la curruca gran (Sylvia Borin).

En les cotes més altes de l'itinerari podrem observar alguns exemplars de cabra montés (Capra pyrenaica), espècie protegida en reintroducció, falcons pelegrins (Falco peregrinus) i àguiles perdiceras (Hieraetus fasciatus). Quant als rèptils, trobarem espècies com la salamanquesa comuna (Tarentola mauritanica) i l'escurçó hocicuda (Vipera latasti), que solen viure en llocs assolellats, rocosos i amb vegetació arbustiva.

Recomanem apropar-se al camí que passa al peu dels Frares Encantats, deixant a l'esquerra el camí de la travessia de Montserrat que està senyalitzat amb marques grogues. Aquestes formacions de conglomerat són tan espectaculars que cada agulla té el seu propi nom. Explica la llegenda, que uns frares van ser castigats per les seves males arts i així va ser com es van convertir en estàtues de pedra.

Abril 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Barcelona 1 8 Km. 550 m. 550 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Abril 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Barcelona 1 8 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
550 m. 550 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta