Terceira

Terceira
Terceira

L'illa Terceira, un dels principals punts d'entrada de les Açores, forma juntament amb les illes de Graciosa, São Jorge, Bec i Faial el grup central de l'arxipèlag.

Tal com el propi nom indica, aquesta va ser la tercera illa de l'arxipèlag que es va descobrir, encara que al principi la hi cridés Illa de Jesus Crist. Va començar a poblar-se al segle XV, desenvolupant-se de forma consistent des de llavors, hagut d'en gran mesura a la seva localització geogràfica.

Però el que fa que Terceira sigui especial és el magnífic contrast entre la bellesa natural d'aquesta illa volcànica i l'admirable treball de l'home en el centre històric d'Angra do Heroisme, la seva capital. Fundada en 1534, va ser primera localitat de les Açores elevada al nivell de ciutat i classificada com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. A més, el títol “Muito Nobre, Lleial i Sempre Constant” atribuït a aquesta ciutat realça la importància que va tenir al llarg de la història de Portugal. La badia d'Angra va guanyar gran rellevància no solament com a centre de comerç intern dels productes regionals produïts en les altres illes, sinó que va assumir encara un major protagonisme com a escala intercontinental de les naus que navegaven entre Europa i les Américas.

Observat des de l'Alt dóna Memória o el mirador de la Muntanya Brasil, el centre històric d'Angra do Heroisme és testimoni dels reis i els nobles que van passar per allí deixant enrere una bella arquitectura que s'estén en un entramat de carrers, carrerons, esglésies, palaus, cases senyorials, monuments, places i jardins que han perdurat fins a l'actualitat.

Julio 2017
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Portugal 7 47 Km. 2000 m. 1800 m. Fàcil Excursiones Independientes
Julio 2017
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Portugal 7 47 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
2000 m. 1800 m. Fàcil Excursiones Independientes