Tour Mont Blanc (Chamonix-Courmeyeur)

Tour Mont Blanc (Chamonix-Courmeyeur)
Tour Mont Blanc

Dins dels grans recorreguts de mitja muntanya que no comporten forçosament escalada o ascensions al cim, els Alps no podien deixar de tenir un itinerari que donés la volta completa al cim més elevat d'Europa Occidental a través de 3 països: França, Itàlia i Suïssa.

Un itinerari fàcilment organizable, ja que està esquitxat de refugis, albergs o cabanyes de muntanya on t'ofereixen el necessari per no haver d'anar carregats amb tot des del principi.

És una ruta de mitja muntanya, apta per a tothom que estigui familiaritzat amb la muntanya.

Passarem per serrals mítics, miradors, boscos, … Està perfectament senyalitzat amb les típiques bandes vermella i blanca i nombrosos cartells orientatius. També amb les inicials TMB en groc. Amb tot això resulta gairebé impossible perdre's.

En ser ruta circular es pot començar per on un vulgui. En principi, per influència francesa i perquè ve bé per deixar el cotxe en un lloc més o menys segur i gratuït durant 8 dies, començarem en Els Houches en sentit contrari a les agulles del rellotge (podem deixar el cotxe en el pàrquing del telefèric dels Houches a Bellevue, és gratuït, en principi és per a la gent que utilitza el funicular però no hi ha cap tipus de control).

La ruta que us proposem aquí correspon al Tour del Montblanc des de Chamonix (França) a li Courmayerur (Itàlia), amb dues particularitats. Una és que el trekking ho fèiem amb el Mul anomenat “Monsenyor”, que troto tot el trekking amb nosaltres, portant-nos part de l'equipatge, uns 7 quilos els portava nostre volgut Monsenyor, i la resta, sobre uns 9 quilos ho transportàvem a les nostres esquenes. L'altra particularitat és que en comptes de fer el Tour circular per Suïssa, tanquem el circulo en Li Courmayeur i des d'allí vam tornar a Chamonix, creuant la Glacera Geganta des del Coll del Gegant fins a l'Aguille du Midi.

El total del recorregut és d'aproximadament 100 km. en 7 dias.

Julio 2012
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
França 7 100 Km. 7682 m. 6862 m. Mitjana Recorrido Circular
Julio 2012
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
França 7 100 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
7682 m. 6862 m. Mitjana Recorrido Circular