Santa – Cruz Llanganuco

Santa Cruz - Llanganuco
Santa – Cruz Llanganuco

El trekking anomenat de la Fallta de Santa Creu, ciutat que dóna nom al carreró que s'obre per poder fer aquest trekking, es troba en la denominada Serralada Blanca, dins dels Andes.

Aquest trekking és un dels més populars d'Amèrica del Sud.

La Serralada Blanca constitueix la segona cadena muntanyenca més alta del món, després de l'Himalaya, i és molt llarga i estreta (185 km. de longitud i 20km. d'amplitud) . Quanta amb 22 cims de 6.000 m. i 35 de 5.500 m. A l'Oest es troba la Serralada Negra, un massís menys nevat que s'alça fins als 5.200 m. Entre les dues serralades aquesta el riu de Santa o Carreró d'Huayllas i les poblacions d'Huaraz i Caraz. El nom de carreró es deu al fet que entre la Serralada Blanca i la Serralada Negra queda obert un Carreró molt accessible. La Serralada Blanca és de fàcil accés a través d'una sèrie de valls d'origen glacial i diversos serrals.

La població d'Huaraz és una de les més famoses i reconegudes per iniciar els trekking, i nodrir-se de l'avituallamiento necessari.

En el trekking de la Fallta de Santa Creu, panses per sota de nombrosos becs que envolten els 5800 m. com l'Huarascanm Chopicalqui, Pisco, Alpamayo, i l'imponent Taulliraju de 5830 m.

Quan aconsegueixes el pas de Punta Unió, a 4750 m. d'altitud, en el tercer dia del trekking, aquestes a tan sol 1000 m. del cim del Taulliraju, i a 4 hores de la Glacera. És impressionant, perquè aquests becs sembla que els puguis tocar, aquesta és una diferència amb l'Himalaya.

L'equipament és abundant i d'excel·lent qualitat, però el més important a mesura que anem pujant descobrim un traçat que ha estat ideat per satisfer les necessitats de tot tipus d'excursionistes amb una dificultat progressiva que va en augment.

Trobarem passos amb poques preses que ens obligaran a buscar agarris en la paret i haurem de superar alguns repechos alguna cosa desplomats. No trobarem passos excessivament esportius, la principal dificultat de la via radica en la seva longitud, el seu llarg retorn i la seva situació propera a l'alta muntanya.

Setembre 2008
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Perú 4 51 Km. 2500 m. 2500 m. Mitjana Recorrido de Ida y Vuelta
Setembre 2008
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Perú 4 51 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
2500 m. 2500 m. Mitjana Recorrido de Ida y Vuelta