Montes Tatras

Montes Tatras
Montes Tatras

Els Montes Tatras són una serralada que separa Eslovàquia de Polònia, encara que solament el 30% està en territori polonès.

Tenen una longitud aproximada de 60 quilòmetres de llarg i uns 30 quilòmetres d'ample. Es pot diferenciar els Alts Tatras en la part oriental amb un aspecte més alpí, i els Tatras de l'Oest en la part occidental més suaus. Formen part de la serralada dels Carpats.

La part eslovaca va ser declarada parc nacional en 1948 i la zona polonesa ho va fer en 1953.

Aquest trek transcorre per tota la seva longitud, d'Est a Oest començant en la localitat eslovaca de Zdiar i finalitzant en la localitat també eslovaca de Zuberec amb tres etapes intermèdies en territori polonès al voltant de la localitat de Zakopane.

Recorrerem un total de 141 quilòmetres i un desnivell total positiu acumulat de més de 10.000 metres i d'altres de desnivell negatiu. El recorregut es pot realitzar en 8 etapes que són les que proposem en aquest circuit.

El trek no presenta dificultat alguna, a part dels forts desnivells a salvar cada dia i el gran nombre de quilòmetres a recórrer. Cal esmentar que algunes ascensions que haurem de realitzar són molt verticals i aèries, proveïdes amb cadenes i grapes. A més, gran part del recorregut transcorre per crestes pel que haurem d'estar atents a les condicions meteorològiques i descendir a les valls en cas de tempesta.

Els camins acostumen a estar empedrats per grans blocs de granit que van construir treballadors polonesos i eslovacs durant l'època socialista.

Podem accedir a Zdiar, bé des de la població polonesa de Zakopne o des de la població eslovaca de Poprad. Per accedir des de la part polonesa el millor és arribar a Polònia a través d'avió a la ciutat de Cracovia, des d'aquí un tren fins a Zakopne (4h) i finalment un autobús a Zdiar (1:30h).

Agost 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Polònia - Eslovàquia 8 141 Km. 10000 m. 10000 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida
Agost 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Polònia - Eslovàquia 8 141 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
10000 m. 10000 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida