GR 92 – Camí de Ronda

GR 92 - Camino de Ronda
GR 92 – Camí de Ronda

Sendera de Gran Recorregut que avança al llarg de tota la línia litoral i prelitoral, amb grans vistes sobre les cales de la Costa Brava i el Mediterrani. No s'aparta mai massa de la costa, encara que en certs trams és inevitable que ho faci. En alguns punts coincideix amb els camins de ronda i pansa per llocs de gran interès natural, com el Parc Natural del Cap de Creus o el Parc Natural Aiguamollsde l'Empordà.

Com tot GR, es pot recórrer íntegrament en tot el seu traçat per les comarques de Girona, en una desena d'etapes, o bé parcialment des de qualsevol dels municipis pels quals passa. Recomanem consultar en les oficines d'informació turística de les diferents localitats. I si véns de visita i vols quedar-te uns dies en algun apartament per la Costa Brava,  podràs trobar una gran varietat d'allotjaments a bon preu.

El seu punt de partida se situa a Portbou, al costat de la frontera amb França.

L'inici de la sendera se situa en la localitat de Portbou, en les escales que pugen des de la calli Alcalde Miquel Cabré i el carrer de la Muntanya, i que ens porten per sobre del poble. Aviat arribem a un serral (200 m) des del qual es gaudeix d'una magnífica vista sobre la badia de Portbou i el cap de Creus.

Aquesta sendera porta el número 92 en record dels Jocs Olímpics de Barcelonacelebrats en 1992. cal destacar que el foc olímpic va arribar a Catalunya per Empúries, la primera colònia grega de la península Ibèrica. El GR enllaça, pel nord, amb la sendera europea I 10, que arriba fins al mar Bàltic; pel sud, continua seguint la resta del litoral català per dirigir-se, a continuació, cap al sud de la península Ibèrica.

La sendera passa per localitats bastant importants. Per això, recomanem que cadascú s'organitzi la ruta en funció de les seves inquietuds, a fi de poder gaudir plenament de les ofertes de tot tipus que trobarà en el camí (d'oci, artístiques, culturals, gastronòmiques, turístiques…).

lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Girona 11 100 Km. 1000 m. 1000 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Girona 11 100 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
1000 m. 1000 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida