GR-20 Còrsega

GR-20 Córcega
GR-20 Còrsega

El GR 20, situat a la illa francesa de Còrsega, és una sendera de gran recorregut que creua l'illa de nord-oest a sud-est en un duríssim GR de muntanya amb una longitud d'uns 180 quilòmetres i més de 22.000 metres de desnivell acumulat.

Uneix els pobles de Calenzana, al Nord-oest, amb el poble de Conca, al sud-est, i transcorre íntegrament dins del Parc Natural Regional de Còrsega.

El GR-20 es creo en la dècada dels 70, amb la idea de crear un camí que avancés per la línia divisòria de les conques hidrogràfiques oriental i occidental de la illa. Però fins a la creació del Parc Natural de Còrsega l'any 1972 no se li va donar l'impuls definitiu amb la senyalització i condicionament dels refugis.

Està considerat un dels GR més bonics d'Europa i també un dels més durs de tot el continent. Bona part dels senderistes abandonen en les primeres etapes el que posa en evidència la gran exigència física i mental d'aquest recorregut. Tenir en compte que té uns 180 Km. de longitud, amb un desnivell acumulat de 22.000 metres, a això afegir-li alguns passos i etapes aèries amb bastant dificultat i amanir-ho amb una calor sufocant si ho feu durant els mesos d'estiu.

Aquesta ruta es pot realitzar en aproximadament entre 10 i 15 etapes i en qualsevol dels dos sentits de la marxa, però cal tenir en compte que els trams més durs de muntanya els trobem en la meitat nord.

Les guies franceses proposen la ruta en sentit de nord a sud en 15 dies. L'única guia escrita en espanyol, la realitza en sentit invers i en tan sol 10 etapes.

Nosaltres decidim fer-ho a “la francesa”, és a dir de Nord a Sud i en 15 etapes. Creiem que va ser un gran encert posat que d'una altra manera estem convençuts que no haguessis pogut acabar-ho sencer i en algun moment haguéssim “mort” en l'intent.

Esment a part mereixen els refugis corsos: malament equipat, bastant bruts, sense mantes,  i en general molt descurats. El menjar dins de la mitjana de la resta de serveis, dolenta i escassa. Podeu trobar més informació sobre els refugis del GR-20 a la pàgina web de Parc Natural: http://www.parc-corse.org/ (Podeu realitzar les reserves en aquesta mateixa web).

Agost 2009
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
França 15 175 Km. 11320 m. 11377 m. Alta Recorrido Solo de Ida
Agost 2009
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
França 15 175 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
11320 m. 11377 m. Alta Recorrido Solo de Ida