Camí de l'Inca

Camino del Inca
Camí de l'Inca

El Camí de l'Inca és indiscutiblement el trekking més popular de Sud-amèrica, per la qual cosa no resulta el trekking mes adequat si vols gaudir d'una experiència solitària. El Parc solament permet l'accés a 500 persones al dia, que has de sol·licitar amb mesos d'antelació, si no vols arribar a les portes i que no et deixin passar.

El resultat és que el teu entres un dia al Parc, el qual en cap concepte pots canviar, i en 4 o 5 dies màxim has de tornar a sortir, seguint una ruta marcada pel govern i unes normes.

Cada dia després del campament, els porteadores i el guia passaven per un lloc de control del govern, d'una banda per controlar els turistes que anaven i per l'altre per controlar el pes per porteador i el nombre de porteadores per turista.

Cal dir que com nosaltres anàvem les ultimes doncs no ens trobàvem molta gent, és una dels avantatges.

Des del moment en què t'incorpores al trekking, et vas desplaçant sense voler-ho amb les 500 persones que aquest mateix dia han entrat, i vas acampant en els mateixos llocs, ja que els campaments estan prevists per endavant, tant per dormir, com per esmorzar. Tenen un sistema que podríem cridar una mica militarista, tots de la mateixa forma. En principi aquest sistema és per preservar el Parc i les ruïnes dels turistes.

Cal saber que per cada turista entren un guia, 2 porteadores, un cuiner i un ajudant. És a dir, que d'aquestes 500 persones que entren al parc, solament són turistes menys de la meitat, la resta són treballadors.

Malgrat tots els inconvenients de tant control cal dir que el paisatge és colpidor, mig selva, molt poblades de vegetació, molta humitat, i també ho són les fascinants ruïnes Inques que es troben fins a arribar al Machu Picchu, la famosa ciutat perduda dels Inques. La ruta transcorre, entre molts desnivells que cal salvar, de ruïna en ruïna, i molt sovint seguint un intricat sistema d'escales i esglaons que van recorrent els boscos, pujant i baixant muntanyes.

L'itinerari més curt en el Camí Inca és una de 4 dies que comença en Chicla, en el famós km. 82 de la via del tren, en Ollantaytambo.

La volta es realitza amb un bus des de Machu Picchu a Aigües Calentes, i després amb tren fins a Cuzco.

No cal oblidar que Cuzco és una ciutat fantàsticament preciosa, a 3400m. d'altitud, i lloc d'inici del Camí de l'Inca. És una ciutat meravellosa, tant per la seva ubicació, com pels seus monuments a la pròpia ciutat, als voltants, i en la fantàstica muralla Inca que encara es conserva a la ciutat. També us recomanem fer un recorregut per les Ruïnes Inques de la Vall Sagrada, primer per la bellesa de la pròpia vall que sembla pintat com en una postal, i segon per la ruïnes, que són tant o més espectaculars que les pròpies del Camí Inca, com les d'Ollataytambo, Pisaq, Moray, Chinchero, entre unes altres.

setembre 2008
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Perú 4 50 Km. 3000 m. 2500 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida
setembre 2008
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Perú 4 50 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
3000 m. 2500 m. Mitjana Recorrido Solo de Ida