Alta Via 2

Dolomitas
Dolomitas

Es triga unes 10 jornades a completar-la amb mes de 150 km i un desnivell acumulat total de més de 20.000 metres. Els Dolomitas estan creuats per diferents Altes Vies, la número 2 és una de les més populars per la seva dificultat i bellesa. Les Altes Vies són l'equivalent als GR a Espanya.

Els Dolomitas són una cadena muntanyenca d'Itàlia que pertany pel 80% a la província de Belluno. Els Dolomitas van ser declarats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2009, abastant una zona de protecció de 135.910,9370 ha i una zona de respecte de 98.511,9340 ha.

La regió dels Dolomitas, que forma part dels Alps Orientals, s'estén sobre una vasta zona que va des del Val Sugana a Val Pusteria i des de la vall de l'Adige al Valle del Piave; ocupa el territori de tres províncies (Trento, Bozen i Belluno) a cavall entre el Trentino-Alt Adigio i el Véneto.

Els Dolomitas són molt diferents de la resta dels Alps; el seu aspecte està caracteritzat per amplísimos valls cobertes de boscos i prats des dels quals s'alcen, retallant-se verticalment per centenars de metres, els nombrosos i aïllats massissos muntanyencs. Aquests últims estan formats en la seva major part per una roca calcària d'origen marí cridada dolomía.

En aquesta regió l'idioma més parlat és l'idioma ladino, una llengua retorromance que s'ha desenvolupat a causa de l'aïllament de les valls muntanyenques, encara que també es parla italià i hi ha una minoria alemanya.

El punt d'inici d'aquest treck se situa en l'estació superior del telecabina de Sant Andrea, denominat Valcroce.

Sant Andrea està situat en el municipi de Bresanone que se situa a pocs quilòmetres de la turística ciutat de Bozen. La millor manera d'arribar a Bozen és via Milà mitjançant qualsevol de la multitud de trens que uneixen aquests dos punts.

Es pot passar la nit a Bozen, Bresanone o fins i tot Sant Andrea abans de començar aquesta ruta. Qualsevol de les tres ciutats presenta una bona oferta d'allotjaments. Per descomptat molt mes àmplia a Bozen.

Fins a Bresanone podem arribar amb tren. Des d'aquí cal prendre un autobús que ens portarà en uns 20 minutos al telecabina. Aquests autobusos surten de la mateixa estació de tren de Bresanone. Quan ho vam fer nosaltres, en 2011, l'autobús era el 321 i la freqüència de pas era d'un cada hora (concretament a les i 20 de cada hora, dades de 2011).

Agost 2011
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Itàlia 10 160 Km. 9251 m. 11337 m. Alta Recorrido Solo de Ida
Agost 2011
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Itàlia 10 160 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
9251 m. 11337 m. Alta Recorrido Solo de Ida