Bali

Bali
Bali - Indonesia
Bali – Galeria Fotogràfica

Amb platges negres larguísimas i esplendidas postes de sol, i una vegetació verda i exuberant que arriba fins a demana de platja.

Els plaers de Bali són indiscutiblement asiàtics, menjar exquisit,  massatges   de morir, paisatges i platges de somni, art per onsevulla, shopping, natius amabilísimos, hotels esplendidos, i tot a uns preus molt assequibles, i sobretot descansar. Bali és una illa on el que més ve de gust és tirar-se a veure el mar.

La ciutat per als turistes en UBUB. Aquesta antiga ciutat és encantadora per al visitant, hi ha un ambient hippy europeu molt agradable, i tant la pròpia ciutat com els temples dels voltants són dignes de dedicar-los uns quants dies.

En aquesta ciutat un se sent molt còmode,  i tranquil, és una ciutat segura i on ve de gust passejar, gaudir del menjar, els locals occidentalizados, la música, les tendes, i conèixer la seva gent.

Nosaltres ens allotgem a l'hotel NIRVANA, www.nirvanaku.com , on el seu propietari fa honor al nom de l'Hotel.

Bussejo en AMED  (COSTA ORIENTAL DEL BALI)

Platges plenes de vaixells pesquers, que és l'activitat principal de la zona oriental de Bali, ens recorda que Bali és una illa molt turística en el sud, llocs com Sanur  o Kuta són llocs semblats  a la platja més turística de qualsevol  zona de litoral de la península. Com deia, ens recorda que a la illa de Bali hi ha zones gens turístiques i d'una autenticitat i bellesa característiques d'Indonèsia.

Bussejar en la costa d'AMED té el seu encant, però té algunes manques importants, com per exemple, en ser la sorra negra, la visibilitat queda molt reduïda, a les platges tampoc hi ha molt coral del que gaudir perquè són platges pràcticament de sorra, on el coral no existeix. Els nadius fan esforços per omplir les seves platges de petits trossos de vaixells enfonsats, o pasterades de ferros, o conglomerats de ciment o ampolles, o fins i tot figures enfonsades, perquè el coral i la vida creixin a les seves platges.

Nosaltres vam estar allotjades a l'Hotel Uyah Amed & Spa-Resort, www.hoteluyah.com , que disposa d'un centre PADI, ben equipat i amb bons professionals.

Des de l'Hotel sortim des de la mateixa platja, o amb una llanxa per realitzar unes immersions, no massa espectaculars, però si bones com a presa de contacte amb el bussejo.

En aquesta zona no hi ha corrents i l'aigua té una temperatura agradable.

Realitzem diferents immersions sense passar dels 26 metres de profunditat, i no més d'1 hora.

Bussejo en TULAMBEN (COSTA ORIENTAL DEL BALI)

L'atractiu del bussejo en Tulamben són les restes del naufragi del carguero nord-americans Lyberty.

En el moment de l'entrada dels Estats Units en la Segona Guerra Mundial, desembre de 1941, el carguero USAT Liberty realitzava la ruta des d'Austràlia a Argentina, amb un carregament de peces de tren i cautxú. L'11 de gener de 1942 el carguero va ser torpedeado per un submarí japonès a 19km, al sud-oest de l'estret de Lombok. El destructor Paul Jones arrossego el carguero fins a la costa nord de Bali per poder salvar el carregament.

El Lybertry va quedar encallat en la costa de Bali, en Tulamben fins a 1963, on una erupció de la Muntanya Agung llisco el buc fins a la platja i quedo engolit pel mar a uns 50 metres de la costa, i entre 10 metres i 30 de profunditat, a través de les seves 120 m. de llarg.

Aquí la platja és diferent d'Amed, són platges de guijarsos i roques dures, negres i rodones que fan gens atractiva la platja per prendre el sol. La gent que es dirigeix aquí és bàsicament bussejadors.

Els nadius ho tenen molt bé organitzat, des de l'hotel, amb un Toyota et traslladen amb tot l'equip de bussejo al lloc de la costa on està el vaixell. Uns transportistes, normalment dones, porten els equips en el cap, incloses les ampolles d'oxigeno fins al mateix lloc de la platja on la teva inicies la immersió, i allí comença l'aventura.

Descobrir un buc de la segona guerra mundial en les profunditats del mar té els seus al·licients afegits al bussejo, no solament busseges i veus la quantitat de coral i vida marina que creix al voltant i en el bucs, sinó que a més gaudeixes de poder entrar en sales del buc, veure escales, timó, i un ambient  de llums i ombres, de blaves profunds trencats per una fil de llum solar, i de tota classe d'animals marins de mil colors, peixos pallasso, anemones, barracudas gegantes, esponges, peixos àngel, peixos roca, peix lleó,… en fi, una vida meravellosa que et deixa amb la boca oberta, els sentits anonadados i la ment feliç.

Realitzem diferents immersions sense passar dels 26 metres de profunditat, i no més d'1 hora.

La temperatura de l'aigua era francament baixa per ser el mes de juliol, i la visibilitat escassa, encara que suficient.

Bussejo en NUSA LEMBOMGAN (ILLA SUD DE BALI)

Nusa Lembomgan forma part d'un grup de tres illes al sud de Bali, Nusa Penida,  i Nusa Ceningan.

Les aigües que envolten a aquestes tres illes compta amb algun dels millors llocs per bussejar d'Indonèsia, de platges de sorra blanca, amb quantitat d'algues, que fan que la visibilitat de l'aigua sigui estupenda, encara que en aquest cas, l'illa està envoltada de diferents corrents, en alguns casos bastant forts, com és en l'estret que separa l'illa Nusa Lembogan de Nusa Ceningan.  En fi, un paradís pel bussejo.

Nosaltres aparquem els nostres bártulos en Nusa Lembomgan, també paradís del Surf, illa de pescadors, i d'immenses plantacions d'algues a les platges que els nadius s'encarreguen de conrear, recollir i netejar per a la seva posterior venda a occident com a matèria primera per a cosmètics.
Els punts d'immersió de Nusa Lembongan són diversos i tots apassionants, amb quantitat de vida de coral i d'animals.

Nosaltres vam estar instal·lades a l'hotel Sttip Wrecks. Aquest lloc amb sol tres habitacions típicament balinesas és estupend, tranquil, i amb uns amos encantadors i amabilísimos.

En aquest zona solament vam estar fent snorkel, en Mushroon Beach, Dream Beach, Cristall By, encara que el lloc era per fer bussejo, però la proximitat de la nostra partida en vol a Barcelona ens va obligar a no bussejar.