Turó de l'Home

Turó del Home
Turó de l'Home

El Turó de’l Home és la muntanya més alta del massís del Montseny amb una altura de 1708 m, la qual cosa ho situa per sobre de les altres dos cims més representatives del massís, Els Agudes i El Matagalls. El bec i les muntanyes properes fan de divisòria d'aigües entre la riera de Santa Fe i el naixement del riu Tordera.

A causa de la guarnició militar que va haver-hi allí durant anys, i a l'observatori meteorològic del cim, es pot accedir fàcilment en vehicle particular pel desviament de la carretera BV-5114 seguint un camí asfaltat. L'observatori és un dels més antics de Catalunya amb dades que es remunten a 1880.

El parc natural del Montseny i el de Sant Llorenç de Munt i l’Obac són els parcs naturals més propers i freqüentats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Situat a uns 50 Km. al nord de Barcelona. El Montseny va ser declarat parc natural el 1978 i més tard per la UNESCO Reserva de la Biosfera el 1987. El seu nom prové del llatí Mont Signis (muntanya senyal) donat pels romans en la seva aproximació per mar a la península. Té tres espais diferenciats, el Turó de l’home amb 1.703 m. i Els Agudes 1.703m, d'una banda (oest), el Matagalls amb 1.697m. i a ponent l'altiplà de la Calma, amb el seu cim més emblemàtic el Puig Drau d'1.344m.

Per accedir a l'inici de la sendera, des de l'autopista AP-7 en adreça Girona, prenem la sortida 11, feia Sant Celoni, que seguim fins al poble. Allí seguim les indicacions cap a Santa Fe (BV-5114). El cotxe ho deixem en el centre d'informació de Ca Casades, en el quilòmetre 21 de la carretera.

lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Barcelona 1 5 Km. 586 m. 586 m. Mitjana Recorrido Circular
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Barcelona 1 5 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
586 m. 586 m. Mitjana Recorrido Circular