Puig d’en Galileu

Puig d'en Galileu
Puig d’en Galileu

El Puig d’en Galileu és una muntanya de Mallorca que té una altura de 1180 m. Pertany al municipi d'Escorca . És l'espolón nord del massís del Massanella.

Aquesta ruta ens portarà des del Monestir de Lluc fins al Puig d’en Galileu a través de les famoses Voltes d’en Galileu i podent veure les Casis de Neu tan típiques de laSerra de Tramuntana de Mallorca.

Les cases de neu i les construccions complementàries constitueixen infraestructures majoritàriament de pedra en sec destinades a la recollida, la conservació i el transport de la neu, i estan situades en llocs de gran valor paisatgístic i naturalístico de la Serra de Tramuntana a la Illa de Mallorca. La utilització del gel, obtingut a partir de la neu, per a usos medicinals o gastronòmics ha tingut una gran importància econòmica i cultural al llarg dels segles.

En el massís de Massanella hi ha onze cases de neu, més els elements constructius que les acompanyen: bancales per a la recollida de la neu, parets per acumular-se o que delimiten l'explotació, porxos per a les geleres, fonts i pous.

Aquesta sendera comparteix un tros del GR-221, cridat la Ruta de Pedra enSec . La Ruta de Pedra en Sec o el GR-221 és una sendera de gran recorregut que entremaliada la Serra de Tramuntana de Mallorca de punta a punta.

Es diu Ruta de Pedra en Sec a causa de la gran quantitat de construccions fetes amb el mètode de construcció de paret seca que es poden trobar en el seu camí: marges, mines, parets, barraques, neveres, etc. Té aproximadament uns 283 km i aprofita, en la major part, els antics camins que discorren molt prop dels becs més alts de la Serra de Tramuntana de Mallorca, que en nombrosos casos superen els 1000 metres d'altitud.

Abril 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Illes Balears 1 14 Km. 680 m. 680 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Abril 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Illes Balears 1 14 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
680 m. 680 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta