Bec Ruivo

Pico Ruivo
Bec Ruivo

Si hi ha un lloc que pugui certificar l'origen volcànic de Madeira són els seus impressionants becs volcànics; abruptes i escarpados, des dels seus cims es domina gran part de la illa, amb els seus verds vessants que descendeixen bruscament en el mar.

La pujada al Bec Ruivo, el punt més elevat de la illa, es fa per una còmoda sendera que parteix des de l'aparcament d'Achada do Teixeira, prop del poble de Santana. La ruta està en molt bones condicions i realment per recórrer-la no fa falta ni calçat especial ni gens, simplement ganes de tirar-se a caminar i de gaudir els paisatges que es poden admirar pel camí (hora i mitja de camí, anada, i una elevació d'uns 300 metres).

Una vegada en el cim, es poden gaudir de les vistes per sobre de la cota dels núvols des dels seus dos miradors, un amb orientació a la costa nord de Madeira i l'altre amb vista al Pico do Arieiro.

Madeira és una illa complexa pel seu intricat relleu, amb forts contrastos entre la costa sud, més càlida i poblada, la nord, acantilada, verd i humida i l'interior dominat per un massís central muntanyenc amb sostre en el bec Ruivo amb els seus 1.861 metres d'altitud i per un ampli altiplà.

El senderisme és la principal oferta de la illa. Maderira compta amb 2.500 quilòmetres desenderes i levadas. Les levadas són una interminable xarxa de canals per transportar aigua que recorren la pràctica totalitat de la illa.

En general els itineraris estan ben marcats. Les levadas no presenten dificultat alguna d'orientació posat que només consisteix a seguir el canal d'aigua, per a la resta de senderes moltes d'ells estan marcats amb els corresponents senyals de PR.

Gener 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Portugal 1 7 Km. 270 m. 270 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta
Gener 2010
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Portugal 1 7 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
270 m. 270 m. Fàcil Recorrido de Ida y Vuelta