Pic Negre d´Envalira des de Porta

Pic Negre d´Envalira desde Porta
Pic Negre d´Envalira des de Porta

Els becs d'Envalira, és un cresta de quatre becs que formen la divisòria fronterera entre França i Andorra, no gaire lluny d'aquí en el coll de la Portella Blanca, trobem la unió d'aquests dos països amb les terres catalanes.

El seu cara nord vista des del Pas de la Casa se'ns presenta vertical i escarpada, mentre la vessant sud per l'és de pendents suaus i amb herba.

El Bec d'Envalira (2.827 metres), és el més alt, ja que supera en pocs metres al seu veí, el Bec Negre d'Envalira (2.816 metres), encara que en molts mapes no es posen d'acord i en alguns podem trobar les altures invertides, és de suposar que la proximitat i la poca diferència de metres, comporta confusions.

El bec Blanco d'Envalira (2.723 metres) i el bec Sud, són els altres becs de la cresta.

Aquesta ascensió discorre en part pel Camí dels Bons Homes just en la intersecció dels tres països pels quals transcorre aquesta sendera: Espanya, Andorra i França.

El Camí del Bons Homes, La ruta dels càtars, és un itinerari de 189 km. entre el santuari de Queralt (Catalunya) i el castell de Montségur (Arièja-França). El Camí dels Bons Homes, convertit en Sendera de Gran Recorregut (GR-107), ofereix la possibilitat de recórrer les rutes de migració que van utilitzar els càtars als segles XII i XIV, quan fugien de la persecució de la croada i la Inquisició. Aquesta sendera segueix les petjades càtares a través de pobles medievals, d'esglésies romàniques i de castells.

La sendera comença en la població francesa de Porta. Per arribar a aquest municipi, s'ha de sortir de Puigcerdà direcció a la població francesa de Bourgmadame. Poc després d'entrar en aquesta població trobem una rotonda on prenem adreça la Latour-de-Carol per la N-20. Passada aquesta població trobem el petit poble de Porta on podem deixar el vehiculo.

lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Andorra 1 21 Km. 1200 m. 1200 m. Mitjana Recorrido de Ida y Vuelta
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Andorra 1 21 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
1200 m. 1200 m. Mitjana Recorrido de Ida y Vuelta