Mulhacén

Mulhacén
Mulhacén

El Mulhacén és el bec més alt de la península Ibèrica, no d'Espanya ja que aquest honor ho té el Teide amb els seus 3.718. L'altura del Mulhacén és de 3.482 m i forma part del Parc Nacional de Serra Nevada. Enclavat a la província de Granada i pertanyent a Serra Nevada dins de la serralada Penibética.

La paraula Mulhacén prové de Muley Hacén, castellanització del nom de Mulay Hasan, penúltim rei nazarí de Granada al segle XV, del que es diu va ser enterrat en aquesta muntanya.

Encara que la seva altura no és excepcional, és el bec més alt d'Europa fos del Caucas i els Alps, sense explicar el Teide i alguns becs de Groenlàndia que encara que políticament pertanyen a Europa, geogràficament pertanyen a Àfrica i Amèrica del Nord respectivament.

Després del Mont Blanc i la Muntanya Etna el Mulhacén és el tercer bec més alt de l'Europa Occidental i ocupa el lloc 64 en la classificació mundial.

El bec presenta un costat sud bastant suau que no presenta dificultat alguna. El costat nord, d'accés més curt, és lleugerament més abrupte.

L'ascensió que us presentem aquí la realitzem en dues etapes:

1. Des de la Central Elèctrica de Campaneira a 1.500 metres d'altitud fins a el Refugi de Poqueira situat a 2.500 metres d'altitud (aproximadament uns 1.000 metres positius de desnivell).
2. El segon dia, des del refugi de Poqueira fins al bec del Mulhacén a 3.482 m. i des del bec fins a la Central Hidroelèctrica (aproximadament uns 1.000 metres de desnivell positiu i 2.000 metres de desnivell negatiu).

Encara que ja us hem comentat que l'ascensió al Mulhacén no té dificultat tècnica alguna cal tenir en compte que un desnivell de 4.000 metres acumulats en dos dia pot resultar un itinerari molt dur sinó es posseeix la forma física adequada.

Ni que dir, que si us decidiu a fer-ho en els mesos d'estiu, al desnivell haureu de sumar-li una calor asfixiant sobretot en la primera etapa que pot ser realment un problema afegit a aquesta ascensió.

Descarregar mapa de l'ascensió al Mulhacén.

Julio 2009
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Granada 2 24 Km. 2000 m. 2000 m. Alta Recorrido de Ida y Vuelta
Julio 2009
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Granada 2 24 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
2000 m. 2000 m. Alta Recorrido de Ida y Vuelta