Muntanya Perduda

Monte Perdido
Muntanya Perduda

El massís de Muntanya Perduda, conegut per les Tres Sorores o Treserols, ho componen els Becs de Muntanya Perduda (3.355 m), Cilindre (3.328 m), i Añisclo (3.263 m) cridat també, aquest últim, Soum de Ramond, dedicat al pireneísta Louis Ramond de Carbonières, el primer que va pujar i ho va explicar. En aquest sector es troben 22 cims de més de 3.000 m.

El massís de Muntanya Perduda forma part del Parc nacional d'Ordesa i Muntanya Perduda, constituït al seu torn per 4 valls d'extraordinària bellesa: Ordesa al Sud-oest, Añisclo al Sud, Escuaín al Sud-est i Pineta a l'Est. Part del massís s'interna al Nord en territori francès, formant part del Parc National donis Pyrénées, destacant el Valle i Circ de Gavarnie, un altre impressionant circ glacial que en la seva capçalera té la cascada més alta d'Europa, amb més de 400 metres de caiguda vertical.

En la cara nord de la Muntanya Perduda es troba un de les poques glaceres que segueixen existint al Pirineu, encara que en lent però contínua reculada. Es tracta d'una llengua amb molt pendent, que té un front d'uns 750 metres i va des dels 2.700 als 3.250 metres d'altura.

Entre els muntanyencs, la Muntanya Perduda gaudeix d'una gran popularitat a causa que és un tresmil relativament fàcil d'escometre. La via normal d'ascensió s'efectua a través del R (2.200 m), on és habitual pernoctar, i el canal de «l'escupidera», un dels punts negres del Pirineus on s'ha matat molta gent intentant aconseguir el cim.

Aquest massís està inclòs dins de la Reserva de la biosfera Ordesa-Viñamala declarada per la UNESCO en 1997.

Setembre 2005
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
Huesca 1 8 Km. 1200 m. 1200 m. Alta Recorrido de Ida y Vuelta
Setembre 2005
lugar
Lloc
Núm. de estapas
Dies
Longitud
Longitud
Huesca 1 8 Km.
Desnivel Positivo
Desnivell Desnivel Positivo
Desnivel Negativo
Desnivell Desnivel Negativo
Dificultad
Dificultat
Tipo de ruta
Tipus ruta
1200 m. 1200 m. Alta Recorrido de Ida y Vuelta